Paris 20-27/12 2011


Denna julen spenderade jag inte tillsammans med min älskade familj, utan istället tog jag med mig Aussien och flydde landet, vi tog vårat pick och pack och drog till Paris!
Paris har varit ett drömresemål i många år så denna resa var efterlängtad.

Vi tog flyget från Kastrup i Köpenhamn och anlände på Charles De Gaulle flygplats vid 17 tiden, därifrån tog vi oss till Montmartre och Woodstock Hostel där vi skulle spendera 7 nätter.

Vi var trötta efter resan så bestämde oss för att vandra runt lite och hitta ett ställe att äta på för att sedan gå och sova. Vi hittade efter lite promenerande en söt liten italiensk restaurang som serverade 3-rätters menyer för 12 euro. Där åt vi escargot (sniglar) som vi bävade lite för att pröva men vi kände att vi var ju tvugna "When in Paris" och det var faktiskt helt ok, Tim tyckte det var fantastiskt gott och åt det till förrätt 3 nätter till.
Sedan åt vi "rumpsteak with fries" vilket var riktigt gott och tillsist åt vi snuskigt god creme brulée.









Morgonen efter tog vi oss till Père Lachaise kyrkogård där vi letade upp gravar tillhörande Jim Morrison, Oscar Wilde och Marcel Proust. Det var en helt fantastisk kyrkogård full av fantastiska och massiva gravar!
På kvällen besökte vi Sacré-Coeur och kollade in utsikten över Paris, vi blev även avmålade och köpte 2 koppar te för 11euro på konstnärskvarteren.



På kvällen kände vi oss snåla efter att ha spenderat massa pengar på porträttet så vi köpte micromat och värmde i hostelets kök, där mötte vi riktigt härliga människor från Syd Afrika, USA (San Fransisco, Chicago), Kanada och Australien. Billigt vin och roligt hostelfolk resulterade i en lång natt och jag minns inte hur jag kom i säng.





^Oscar Wildes grav.



Den 22/12 åkte vi till Eiffel Tornet, kvällen innan hade Kanada tipsat oss att ta trapporna, hon sa att det tog mindre tid, var mindre kö och var mycket mer givande då man fick se så mycket mer på vägen upp, så det gjorde vi, bakfulla och jag hade högklackat.
På väg upp kom jag på att höjder inte riktigt är min grej, speciellt inte i skrangliga trappor.

Men vi kom tillslut högst upp, vi såg utsikten, som var riktigt fin såklart, trots lite disigt väder.
På kvällen tog vi med oss den andra Aussien med oss ut på middag på Chez Marie, där vi prövade fransk löksoppa, jag åt pasta med räkor, musslor och bläckfisk och Aussie 1 & 2 åt anka.
Efter middagen promenerade vi runt i Montmartre och kollade in sexdistriktet som förutom Moulin Rouge (som jag blev ganska oimponerad av) även bjöd på alla sorters strippklubbar och sexmuseum som kan tänkas, jag såg bland annat Justice League porr och skräck-porr.





^Vid Moulin Rouge



Den 23/12 begav vi oss mot Versailles, som speciellt jag hade sett fram emot att se och leka att jag var Marie Antionette!
Vi missade the room of mirrors men var ända väldigt imponerade av den massiva trädgården och alla fantastiska statyer, dessutom var inträdet gratis eftersom vi är EU medlemmar (eller ja Tim låtsades bara men kom in på sitt visum).

På kvällen hände vi i köket igen och mötte Raoul och Fred från Brasilien och Nick från New York, de var jättehärliga, vi träffade även Johnny från Hong Kong och Jeremy från Taiwan, som vi hängde med fler kvällar.




^Hong Kong, Fred, jag och Taiwan


^New York och Aussie


^Taiwan försöker lära mig hur man använder ätpinnar, på rätt sätt.


^Fred och Raoul



Den 24/12 tog vi en lång promenad från finans distriktet med cool arkitektur ända till Forum Des Halles underjordiska shoppingcentrum. Vi stannade på Arc De Triomphe och spatserade genom Champs-Elysées. Vi ville stanna till på The Ritz Hotel för att se Bar Hemingway och te en martini men blev inte insläppta av dörrvakten.

På kvällen åt vi middag ute med Brian från San Fransisco, fast vi var så humla trötta så det var ingen livad kväll.







^Trött efter allt promenerande.



Den 25/12 tog vi en tur till Notre Dame, vi gick runt och tittade på allt fint medan de höll i mässa där inne, riktigt fint och pampigt, men tyvärr mötte vi inte Quasimodo =(.
På kvällen efter en fancy middag bestående av för mig: Avokade och räkor, lamm noisette och pommes och choklad mousse och Tim: Sniglar, ankbröst med grönpepparsås och pommes och hemgjord glass, hängde vi i köket igen med Taiwan och Hong Kong =)











Den 26/12 besökte vi Louvren, där vi såg massa fantastiska tavlor, även om vi inte tyckte att Mona Lisa var särskilt imponerande så fanns där massvis med galna tavlor.
Efter det gick vi till Shakespeare and Company, vars ägare, George Whitman, dog den 14 December, vilket var synd men bokhandeln var riktigt cool, efter den besökte vi Abbey Bookshop som ägs av en härlig Kanadensare som bjuder alla besökare på kaffe med lönnsirap och som visste exakt vad vi det vi letade efter fanns i alla högar av böcker utan att ens kolla i datorn.


^På Louvren hade de en skulptur som påminde mig om min rara bror. Haha





^Rader och staplar av böcker inne på Abbey Bookshop.


Och den 27/12 åkte vi hem, jag hämtade gamle grå i Ystad som har fått bo både hos mommi och hos Caroline tack för hjälpen! =D




Nina
2011-12-28 @ 18:37:36

Åh vad underbart det låter! Och vilka superba promenadskor du har! Kul att se alla fina bilder!

Nina
2011-12-28 @ 20:03:53

Åh vad underbart det låter! Och vilka superba promenadskor du har! Kul att se alla fina bilder!

Malin
2011-12-29 @ 00:00:08
URL: http://doohs.blogg.se/

Härligt att se! vad ball att bo på hostel:D

Annica
2011-12-29 @ 01:04:37
URL: http://anniicanilsson.blogg.se/

härliga bilder. ;D

Xtio /Läsvärt
2011-12-29 @ 04:23:58
URL: http://xtio.nu



Du vill du vinna 2 länkningar på 2 olika bloggar? Plus en intervju och en chans till att bli veckans läsvärda blogg! Där du dessutom går vidare till en månadsfinal mot dom andra tre månadsvinnarna. :) Om du vinner "veckans läsvärda blogg" så kommer vi att informera dig om regler för månadens bloggare. :)



Låter väl som en bra chans till att få fler läsare.



Länken dit är:

http://xtio.nu/2011/december/lasvart-no1-tavling.html#comment

Mia
2011-12-29 @ 08:26:38

Härligt ni har haft! Kul att se bilderna, säger som 9, vilka fantastiskt bra promenadskor ;-)




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0