Peace & Love

Long time no blog.
Sommaren började ganska händelselöst, Sia och jag diskuterade fram och tillbaka om vi skulle på festival eller inte, vi ville ju, men det är så förbaskat dyrt. Peace & love hade sjukt bra lineup så dit ville vi gärna, tillslut bestämde vi oss för att inte åka ändå och Sia åkte hem till sin familj.
På torsdagen innan Peace & Love hör dock Alfons av sig och övertalar mig att följa med i alla fall, så jag hittade hundvakt och packade.
På måndagen möttes vi alla hos Alfons och packade in oss i festivalbussen.
^Alfons pappas buss!
Kände mig rätt awesome när vi åkte iväg i den faktiskt!
^Alfons i bussen, vi fick alla ha extremt tjusiga buss-hattar!
^Max
När vi kom fram till Borlänge var alla lite trötta och Alfons var grinig, vi hämtade ut våra festivalband och ställde oss i kö, där fick vi stå i nästan tre timmar innan vi kom in, eftersom all packning kollas igenom av säkerhetsskäl.
Vilket betydde att vi byggde våra tält i totalmörker. Men det var ju också en upplevelse.
Den första dagen tog vi det lugnt, införskaffade festivalstolar och satt i vårt camp.
'
^Alfons i sin nyköpta stol.
^Karin i vårt camp.
På campingområdet var det många företag som ville hova in cash, där fanns Clas Ohlsson, Coop, kläder, matvagnar och det fanns t.o.m ett hotell som hyrde ut riktiga sängar (30kr för 30min).
Det första uppträdandet vi såg var Timbuktu, som var riktigt nice.
^Alfons och Freddie på Timbuktu.
Samma kväll såg vi även Roxette (eller vi lyssnade mest) och lite Magnus Uggla.
De andra dagarna såg vi Regina Spektor, Mumford and sons, Bloc Party, The Shins, Kent, Rihanna, Billy Idol... det var några fler men jag minns helt ärligt inte...
Jag kom dock på att på en så stor och lång festival är det svårt att hitta orken att gå på allt man vill, vi missade t.ex Laleh och Svenska Björnstammen och Dropkick Murphys för vi satt så bekvämt i campet. Haha.
^Regina Spektor var awesome live.
^Mumford and sons var mina favoriter <3
^Bloc Party.
^The Shins
Nu lite övriga fina bilder:
^En av mina favoritbilder från festivalen.
Våra tältgrannar för för övrigt ett gäng 17-åringar.
Medelåldern var ungefär däromkring, så vi var rätt gamla.
Och ja blixten slog ju ner, riktigt nära tältet, 8 personer åkte till sjukhus, men vi klarade oss.
Och så svimmade jag ju, och blev utsedd till campets dramaqueen. Vi stod i pizzakön, sen vaknade jag på marken men en massa människor runt om som frågade om jag mådde bra och om jag hade ont i huvudet (för självklart landade jag på det), Alfons höll min hand och sa att jag var pinsam och gjorde allt för att få gratis mat.
Sen blev jag eskorterad till deras provisoriska "sjukhus", det var i en gymnasieskolas gympasal, vilket jag tyckte var riktigt roligt så jag låstades att det var en Zombie apocalypse och att vi i gympasalen var de överlevande.
Sen fick jag dextrosol och resorb.
När jag gick ut mötte jag Freddie som stod o väntade, han hade kommit dit och sagt att han skulle möta mig, han förklarade för dem i dörren att jag var en liten blond tjej som svimmat, de sa att det hade skett ganska många svimmningar så det var svårt att veta vem han menade. Haha.
Blev dock rätt sliten i kroppen av att sova i tält, äta skräpmat och dricka alkohol i en vecka. Jag är inte riktigt byggd för sånt.
RSS 2.0